Dagens Nyheter visar sig återigen ha ett djup motsvarande en ordinär vattenpöl när man ger sig på att beskriva nyheter kopplade till ”provinserna”. I dagens tidning görs en nyhet på att livslängden ökar bland svenskarna. Redan i ingången lyfter artikelförfattaren fram att män i Norrbotten har den lägsta medellivslängden i landet, men ägnar i det närmaste ingen möda åt att förklara varför. Det närmaste man kommer är att man konstaterar att de som gjort undersökningen inte vet varför.

När samma tidning igår presenterade nästan ett helt uppslag om Ansvarsutredningens förslag på ny regionsindelning, nämns bara den tänkta ihopbuntningen av praktiskt taget hela Norrland till en enda region i förbifarten i bildtext och faktaruta.

Det här fenomenet är återkommande och ett synbarligen vedertaget sätt att arbeta på DN – inte helt olikt äldre brittisk medias sätt att hantera ”kolonierna”. Det vore rimligt att kunna förvänta sig att en tidning av den storleken skulle sätta ett värde i kunnig, påläst och nyfiken journalistik. Nur är det bara ännu en yttring av centralmakternas arroganta självupptagenhet, med sig själv och staden som självutnämnt centrum i sin egenhändigt påhittade världsåskådning.

One thought on “Onyanserat om norr

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Warning: Use of undefined constant after - assumed 'after' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/branstro/public_html/blogg/wp-content/plugins/sk2/sk2_core_class.php on line 316

Warning: Use of undefined constant after - assumed 'after' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/branstro/public_html/blogg/wp-content/plugins/sk2/sk2_core_class.php on line 316

Warning: Declaration of sk2_captcha_plugin::output_plugin_UI() should be compatible with sk2_plugin::output_plugin_UI($output_dls = true) in /home/branstro/public_html/blogg/wp-content/plugins/sk2/sk2_plugins/sk2_captcha_plugin.php on line 84

Warning: Declaration of sk2_referrer_check_plugin::output_plugin_UI() should be compatible with sk2_plugin::output_plugin_UI($output_dls = true) in /home/branstro/public_html/blogg/wp-content/plugins/sk2/sk2_plugins/sk2_referrer_check_plugin.php on line 92

Warning: Declaration of sk2_pjw_simpledigest::output_plugin_UI() should be compatible with sk2_plugin::output_plugin_UI($output_dls = true) in /home/branstro/public_html/blogg/wp-content/plugins/sk2/sk2_plugins/sk2_pjw_daily_digest_plugin.php on line 277

Warning: Declaration of sk2_rbl_plugin::treat_this($cmt_object) should be compatible with sk2_plugin::treat_this(&$cmt_object) in /home/branstro/public_html/blogg/wp-content/plugins/sk2/sk2_plugins/sk2_rbl_plugin.php on line 342