Allt som hänt har inte upphört att finnas till. Det finns alltid en möjlighet, eller risk, att det flyter upp till ytan. Till häpnad, besvär eller glädje.

Det var en kombination av det först- och sistnämnda som uppstod när jag av en slump hittade en snutt amatörfilm på YouTube. ”Storuman 6-minuter 60-tal” var den sparsmakade titeln. Så, driven av en ständig nyfikenhet över det som rör Storuman klickade jag igång en riktigt hoppig liten rulle.

Shellpappan.png

Själva hantverket var kanske inte oförglömligt, men där – 50 sekunder in i filmen – flimrar ett väldigt bekant ansikte förbi. En sekundslång, rörlig sekvens med min pappa i sin 60-talspropra shelluniform. Jag har sett svartvita bilder från min pappas tid på Shell, men faktiskt aldrig något i färg. Definitivt inte rörligt.

När jag berättade det för min pappa blev han nyfiken på filmen, men minns naturligtvis inte händelsen. Det var vardag, en bra bit över 40 år sedan, en grabb hoppar förbi med en superåttakamera och sedan skulle en bil tankas och en vindruta torkas av.
Men händelsen lämnade ett slags fingeravtryck, som alltså skulle bli synligt för mig för en vecka sedan.
Tack till entusiasten Sören Hellqvist som via sin sajt gör mer av Storumans bildhistoria känd för fler.

Det är vackert att livet ständigt överraskar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Warning: Use of undefined constant after - assumed 'after' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/branstro/public_html/blogg/wp-content/plugins/sk2/sk2_core_class.php on line 316

Warning: Use of undefined constant after - assumed 'after' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/branstro/public_html/blogg/wp-content/plugins/sk2/sk2_core_class.php on line 316

Warning: Declaration of sk2_captcha_plugin::output_plugin_UI() should be compatible with sk2_plugin::output_plugin_UI($output_dls = true) in /home/branstro/public_html/blogg/wp-content/plugins/sk2/sk2_plugins/sk2_captcha_plugin.php on line 84

Warning: Declaration of sk2_referrer_check_plugin::output_plugin_UI() should be compatible with sk2_plugin::output_plugin_UI($output_dls = true) in /home/branstro/public_html/blogg/wp-content/plugins/sk2/sk2_plugins/sk2_referrer_check_plugin.php on line 92

Warning: Declaration of sk2_pjw_simpledigest::output_plugin_UI() should be compatible with sk2_plugin::output_plugin_UI($output_dls = true) in /home/branstro/public_html/blogg/wp-content/plugins/sk2/sk2_plugins/sk2_pjw_daily_digest_plugin.php on line 277

Warning: Declaration of sk2_rbl_plugin::treat_this($cmt_object) should be compatible with sk2_plugin::treat_this(&$cmt_object) in /home/branstro/public_html/blogg/wp-content/plugins/sk2/sk2_plugins/sk2_rbl_plugin.php on line 342