Browsing Category

Vardagsfunderingar


VIEW POST

View more
Vardagsfunderingar

Snö

By
on
2012-10-27

Det finns flera hundra samiska ord för snö, vilket är en rätt vacker tanke. I stockholmstrakten finns det bara två kända ord för detsamma – snö och snökaos. Inte sällan betyder de även samma sak, då det kollektiva guldfiskminnet på något häpnadsväckande sätt får människan att tänka att det…


VIEW POST

View more
De små tingen Vardagsfunderingar

Stödhjul och tomrum

By
on
2012-06-10

Idag cyklade sonen Rufus för första gången på egen hand. Ja, med stödhjul i och för sig – men på egen hand. Idag skulle också min pappa Alf ha fyllt 81, men vid 80 slutade hans dagbok.

På bilden här ovanför är han yngre än jag är idag. Jag gissar…


VIEW POST

View more
De små tingen Utvalt Vardagsfunderingar

Blandade vårkänslor

By
on
2012-04-24

Idag skulle min farmor Gunhild ha fyllt 102 år. Som den säregna person som hon nu en gång var, är hon fortfarande högst närvarande. Ja inte som person då, utan mera genom det avtryck hon satt. Hon hittade på talesätt, eller kom ihåg riktiga på ett lite eget sätt….


VIEW POST

View more
Vardagsfunderingar

Må 2011 bli som ett bollhav

By
on
2010-12-31

Så är då 2010 väldigt nära att knyta ihop sin påse. Det har varit ett år av kontraster i stort och smått. Saker förändras – ibland till det spännande och underbara, andra gånger till mera prövande och svårgripbara.

Den här bloggen har inte riktigt fått den uppmärksamhet den är värd….


VIEW POST

View more
De små tingen Vardagsfunderingar

The blue light from Hell

By
on
2010-08-09

Jag vet inte var det började, men nu finns de överallt. Irriterande, lite för starka och för det mesta helt omotiverade.

Jag pratar om de blå ljusdioderna som sitter på alla möjliga produkter vars enda praktiska effekt verkar vara att uppträda som ett sandkorn i ögat – otroligt irriterande, men…


VIEW POST

View more
Blandat De små tingen Vardagsfunderingar

Gör hemläxan

By
on
2010-04-13

Nu fick jag ett igen. Ett sånt där mail som jag får för att jag är kund någonstans, där avsändaren för det mesta vill ge sken att mina behov är kända och viktiga för dem. Att de har något som är bra för mig.
Ofta missar de målet. Grovt. De…


VIEW POST

View more
Blandat Storuman Vardagsfunderingar

När alla gått hem men lyset fortfarande är på

By
on
2010-04-10

Det ligger något fascinerande runt det övergivna och glömda. Författaren och fotografen Jan Jörnmark verkar vara ute på en oändlig odyssé bland alla världens märkliga övergivna platser. Hans hemsida och böcker har en fullkomligt hypnotisk dragningskraft och det är lätt att förlora sig i fyra nyanser av rost, eller…


VIEW POST

View more
De små tingen Vardagsfunderingar

Oändligt behov av bra form

By
on
2010-02-01

Vardagen är fylld av produkter med ett skriande behov av bättre, snyggare och smartare form. Har den goda industridesignen övergivit det som fyller vår vardag?

Du känner säkert igen situationen, där du tycker att en knapp sitter fel, man river fingret när man öppnar en lucka och så vidare. Det…


VIEW POST

View more
Storuman Vardagsfunderingar

Istället för att göra nytta

By
on
2010-01-23

Kyrkorådet i Storuman har fått för sig för att Kåtakyrkan – den lilla fina kyrkan på campingplatsen – har ett stötande namn och därför hastigt och lustigt bestämt sig för att byta.
Vän av ordning kan då stillsamt undra vad som gjort namnet extra stötande just nu, då kyrkan…


VIEW POST

View more
De små tingen Vardagsfunderingar

Grisigt

By
on
2009-05-18

Det torde vara ett tecken på att krisen håller på att komma av sig, när dess ordkusin grisen (eller i alla fall dess vilda variant) helt plötsligt får en egen tidning.

Förutom viss häpenhet – så såg jag inte riktigt framför mig att mötas av rubriker som ”Tiden stannar när…


VIEW POST

View more
Vardagsfunderingar

Funderingar om funderingar

By
on
2009-01-20

Min namne och tillika kusin påpekade häromdagen träffsäkert att det nog inte blivit så många funderingar som sipprat ut från huvudet på den här exilnorrlänningen.

Det är naturligtvis alldeles sant och jag tänkte försöka ändra på det. För visst finns det funderingar, och visst händer det saker längs vägen i…


VIEW POST

View more
Vardagsfunderingar

Varmare än kallt

By
on
2009-01-16

Även om den åttagradiga kyla som omger oss i Enskede inte på något sätt spelar i samma division som de 37 minusgrader som under morgonen rapporterades från Vilhelmina, så biter det till i kinderna när jag tar dagens första vagnvända som rätt nybliven pappaledig.

R snusar tryggt i vagnen,…

Senaste pins
  • Follow Me on Pinterest