Browsing Category

De små tingen


VIEW POST

View more
De små tingen Vardagsfunderingar

Stödhjul och tomrum

By
on
2012-06-10

Idag cyklade sonen Rufus för första gången på egen hand. Ja, med stödhjul i och för sig – men på egen hand. Idag skulle också min pappa Alf ha fyllt 81, men vid 80 slutade hans dagbok.

På bilden här ovanför är han yngre än jag är idag. Jag gissar…


VIEW POST

View more
De små tingen Utvalt Vardagsfunderingar

Blandade vårkänslor

By
on
2012-04-24

Idag skulle min farmor Gunhild ha fyllt 102 år. Som den säregna person som hon nu en gång var, är hon fortfarande högst närvarande. Ja inte som person då, utan mera genom det avtryck hon satt. Hon hittade på talesätt, eller kom ihåg riktiga på ett lite eget sätt….


VIEW POST

View more
De små tingen Vardagsfunderingar

The blue light from Hell

By
on
2010-08-09

Jag vet inte var det började, men nu finns de överallt. Irriterande, lite för starka och för det mesta helt omotiverade.

Jag pratar om de blå ljusdioderna som sitter på alla möjliga produkter vars enda praktiska effekt verkar vara att uppträda som ett sandkorn i ögat – otroligt irriterande, men…


VIEW POST

View more
Blandat De små tingen Vardagsfunderingar

Gör hemläxan

By
on
2010-04-13

Nu fick jag ett igen. Ett sånt där mail som jag får för att jag är kund någonstans, där avsändaren för det mesta vill ge sken att mina behov är kända och viktiga för dem. Att de har något som är bra för mig.
Ofta missar de målet. Grovt. De…


VIEW POST

View more
De små tingen Storuman

Fingeravtryck i det förflutna

By
on
2010-04-10

Allt som hänt har inte upphört att finnas till. Det finns alltid en möjlighet, eller risk, att det flyter upp till ytan. Till häpnad, besvär eller glädje.

Det var en kombination av det först- och sistnämnda som uppstod när jag av en slump hittade en snutt amatörfilm på YouTube. ”Storuman…


VIEW POST

View more
De små tingen Vardagsfunderingar

Oändligt behov av bra form

By
on
2010-02-01

Vardagen är fylld av produkter med ett skriande behov av bättre, snyggare och smartare form. Har den goda industridesignen övergivit det som fyller vår vardag?

Du känner säkert igen situationen, där du tycker att en knapp sitter fel, man river fingret när man öppnar en lucka och så vidare. Det…


VIEW POST

View more
De små tingen Vardagsfunderingar

Grisigt

By
on
2009-05-18

Det torde vara ett tecken på att krisen håller på att komma av sig, när dess ordkusin grisen (eller i alla fall dess vilda variant) helt plötsligt får en egen tidning.

Förutom viss häpenhet – så såg jag inte riktigt framför mig att mötas av rubriker som ”Tiden stannar när…


VIEW POST

View more
De små tingen

Förkylningslimbo

By
on
2008-08-13

Det var rätt länge sedan sist. Förkylningar som däckar en kommer ju inte så tätt, vilket känns rätt tur.

Huvudet känns som en boll och jag bara snyter och hostar. Nåväl, jag är varken speciellt ömklig eller hypokondrisk, så jag väntar bara på att det ska vända. Men till…


VIEW POST

View more
De små tingen Norrland Storuman

Hemmamygg och bortamygg

By
on
2008-07-03

Kan – efter att under tre helger ha besökt Enköping, Falun och Storuman – konstatera att om man ska bli biten, så är hemmamyggen att föredra. Storumanmyggbett klias lite så där lagom och det går snabbt över, medan enköpingsmyggorna visat sig vara brutalgiftiga ulvar i fårakläder.

Troligen är väl mitt…

Senaste pins
  • Follow Me on Pinterest